Ученичка на Тео е новата Царица Роза

Ученичка на Тео е новата Царица Роза | StandartNews.com

Ученичка на Теодоси Теодосиев е новата Царица Роза на Казанлък. Цветелина Иванова е абитуриентка в природоматематическата гимназия "Никола Обрешков". Нейният учител Тео бе в журито на конкурса. Царицата бе коронясана на пищен шоу спектакъл с водещ Руслан Мъйнов в дома на културата "Арсенал" в петък вечер.

Короната й връчи кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Преди това тя официално откри 112-ия Празник на розата. Както е известно, изборът на Царицата на цветята е най-емоционалният акцент в този стародавен и колоритен празник. И не случайно според генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова празникът има всички шансове да влезе в световната съкровищница на нематериалното културно наследство.

"Обичам Казанлък и винаги ще го нося в сърцето си", заяви развълнувана в първата си царска клетва пред съгражданите си чаровната Царица Роза.

Новата владетелка на красотата е зодия Водолей. Смята себе си за лъчезарен и целеустремен човек, който следва мечтите си. А една от тях е да пътува по света, което очевидно съвсем скоро ще се осъществи. По традиция посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми връчи на новата Царица Роза два билета за далечен воаяж до Страната на изгряващото слънце.

Първите й мисии като посланик на своя Казанлък ще бъдат в побратимените японски градове Фукуяма и Мануката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай