Цвета Караянчева се срещна с жители на Крумовград и село Падина

Цвета Караянчева се срещна с жители на Крумовград и село Падина | StandartNews.com

Кърджали. Депутатът Цвета Караянчева бе гост на традиционния есенен събор в ардинското село Падина. Тя поздрави жителите и гостите на празника с пожелание да са здрави, да се радват на изобилие и добри доходи, да пазят традициите и добросъседството помежду си и да съхранят за поколенията мъдростта и пословичното трудолюбие на родопчанина.

Падина е сред най-големите населени места в Кърджалийско. От две години насам се управлява от Николай Чаушев, избран от листата на ГЕРБ.

През последните няколко години името на Цвета Караянчева се свързва с редица дарения за жителите на село Падина – в началото на годината тя осигури средства за ново кухненско обзавеждане в столовата на училището, а напролет дари градинска люлка на детската градина. От щедростта й са се ползвали още джамийското настоятелство и читалището.

Срещите на депутатката в региона продължиха и в Крумовград, където присъства на литургия, отслужена от отец Александър и отец Карамфил в църквата „Св. Иван Рилски". Храмът в Крумовград е обявен за паметник на културата и е сред малкото у нас, които носят името на светеца Иван Рилски. Неотдавна с финансовата подкрепа на ГЕРБ бяха ремонтирани прозорците на църквата. След службата на миряните бе раздаден курбан. Две от жертвените животни бяха дарени от общинската организация на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай