Центърът за градска мобилност взима заем, за да покрие стари задължения

Центърът за градска мобилност взима заем, за да покрие стари задължения | StandartNews.com

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще изтегли заем 81 млн. лв., за да покрие стари задължения. Това реши днес Столичният общински съвет, предаде БГНЕС.

Срокът на заема е 9 години с гратисен период от 12 месеца и лихва 5%, 0% такса за обслужване на кредита, обясни зам.-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов. И подчерта, че средствата от заема са насочени към погасяване на старите им задължения. По този начин ЦГМ ще нормализира финансовите потоци.

Със заема Център за градска мобилност ще може да погаси и свои задължения към външни доставчици на стоки и услуги.

"Трябва да отчетем факта, че през последната година и половина ЦГМ стабилизира плащанията си към всички оператори. Спря се тенденцията към натрупване на задължения, което даде основание на финансиращи институции да отпуснат този заем без допълнителни гаранции и обезпечения от страна на общината. Единственото обезпечение ще е вземания, които ЦГМ ще реализира в рамките на 9 години", обясни Христов.

Като цяло компанията е в добро финансово състояние и може да обслужва нормално задълженията си, става ясно след преминалия одит на банката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай