Тропат българско хоро на японско изложение

Тропат българско хоро на японско изложение | StandartNews.com

Стара Загора. България е хит на голямото международно изложение за храни и напитки в Осака – „Утаге '2013", което започна в края на миналата седмица и ще продължи до 6 май. Сред високопоставените лица и представителите на бизнеса, които официално са прерязали лентата при откриване на изложението са били само двама чужденци – кметът на община Казанлък Галина Стоянова и българският посланик в Япония Георги Василев.

Друга казанлъчанка - Царица Роза '2012 Нели Славова, пък разказвала три пъти на ден за красотите на България и Казанлък в една от залите на изложението заедно с видеодемонстрации на традиционни нашенски ритуали като розобер, розоварене, гроздобер, наливане на винот, кукерски игри и др. Българско вино, сирене, мляко, розови продукти, луканка и още вкусни български деликатеси можели да опитат туристи и представители на бизнеса от цял свят.

По груби сметки минимум 4000 души дневно се докосвали до красотите на нашата страни и българския фолклор. Много често след презентацията на българското хоро спонтанно се хващали японци и гости на изложението.
се очаквало да посетят залите и щандовете на „Утаге '2013"..
Изложението за храни и напитки „Утаге 2013" се провежда на всеки 4 години и определена страна с нейните традиции винаги е акцент в него. През тази година се очаквало през залите и щандовете му да минат близо 1 милион души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай