„Титан”-ите затъват все по-дълбоко в боклука

„Титан”-ите затъват все по-дълбоко в боклука | StandartNews.com

Стара Загора. Освен с ЦСКА компанията на Титан-ите Димитър Борисов и Иво Иванов затъва все по-дълбоко и в старозагорския боклук. През миналия месец общинарите прекратиха концесионния договор за сметосъбиране и почистване с тяхната фирма "Нелсън-чистота" заради неизпъление на ангажиментите по доставка на нова техника. Административният съд отхвърли като недопустима жалбата им, но шефовете обжалваха пред ВАС и продължават да чистят, въпреки че общината избра временно друга мастита фирма в бранша – "Волф", и не им плаща услугата.

"До края на седмицата ще бъдем принудени да премахнем принудително от улиците контейнерите на фирмата за почистване на "Нелсен - Чистота", заяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Общината е изчакала да си приберат доброволно бобрите, но вече са изтекли всички предупредителни срокове. Освен това общинарите са получили и предупредително писмо от КАТ. В него се посочвало, че струпването на контейнирите на двете фирми – бившия и временния концесионер, създавало проблеми на градския транспорт и движението на автомобилите в града. На всичкото отгоре според кмета Тодоров "Нелсен", която имаше 15-годишна концесия с предишната управа, нямала разрешително, както и схема за разполагане на контейнерите. Никой не е определял къде колко бобри да се поставят, те се разставяли по усмотрение на фирмата.

Докато ВАС не се произнесе по подадените жалби няма да си вдигнем от улицата контейнерите, категоричен бе обаче вчера управителят на "Нелсен Чистота" Стоян Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай