„Титан” остава да чисти Града на липите

„Титан” остава да чисти Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Фирма „Нелсън-чистота" ще продължава да чисти Старозагорската община въпреки че преди седмица общинарите развалиха концесионния договор с хората на „Титан".

Административният съд в Стара Загора е отхвърлил жалбата на фирмата срещу решението на общинския съвет за разваляне на договора като недопустима. Решението е от петък, а мотивите са, че развалянето на договор между две страни по смисъла на закона не е административен акт", посочи председателят на съда Пламен Петрунов.

Решението обаче подлежало на обжалване пред ВАС и докато висшите магистратите не се произнесат на практика „Нелсън-чистота" ще продължава да чисти Града на липите и селищата в общината. Още с подаването на жалбата решението на градските старейшини за прекратяване на концесионния договор е било автоматически спряно по закон. Основанието на общинарите бе, че фирмата, чийто контракт бе удължен за още 4 години, не е изпълнила ангажиментите си по доставката на нова сметосъбирачни и миячна техника.

Специална комисия, назначена от старозагорския градоначалник, дори вече избра друга софийска фирма – „Зуаб", която трябва да се грижи за чистотата временно, до провеждането на търг или конкурс за избор на нов концесионер.Според официалните данни в тази фирма пък акционер бил друг мастит играч в бранша – Румен Гайтански, по-известен като Вълка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай