Танцьори се издигат със салса във въздуха

Танцьори се издигат със салса във въздуха | StandartNews.com

Велико Търново. Фасадата на общината става дансинг за танц във въздуха. На 10 м над земята върху фасадата на сградата танцьорите от денс студио „Ун бесо" Дарина Господинова, Ваня Пецурова и Иглика Иванова ще покажат уникален танц, рискувайки живота си. Докато танцуват във въздуха, момичетата в рокли ще са осигурени с две въжета, едното от които метално. Под тях на сцената ще танцуват още 22 -ма танцьори. Шоуто е подготвяно шест месеца и момичетата са взимали уроци по скално катерене.

„Това е един нов, съвременен начин за показване на красотата на танца. Различното е, че този спектакъл ще бъде една експлозия от звукови и визуални ефекти, реализирани чрез 3D мапинг. На този фон ние ще танцуваме на 10 метра височина, измествайки гледната точка на танца, нещо което в този формат не е правено досега в България. Идеята ни за провеждането на фестивала е все повече хора да се увлекат от емоцията на латино танците и като цяло на латино културата", сподели Дарина Господинова.

От 24 до 30 юни старата столица ще бъде домакин на първото издание на фестивала „Feel & Dance", който ще включва уроци по танци, дегустации на традиционна храна, огнено шоу, филмови прожекции, дефиле по главната улица и други латино атракции. В един от дните на феста ще има и демонстрация на техника за свиване на пури и детски карнавал.

Проявите ще стартират с уникално дефиле по главната улица на Велико Търново. В него ще се включат повече от 20 от водещите салса клубове в страната, със свои хореографии и костюми. За латино фиестата в старата столица ще дойде и майсторът на горещите танци Памбос Агапиу. Въздушните танци ще са след залез слънце на 29 юни.

Фестивалът „Feel & Dance" ще се реализира със средства по спечелен от денс-студио „Ун бесо" проект пред Община Велико Търново. Неговата стойност е 50 000 лева. 20 460 лева от тях е отпуснатата сума от Общината, останалата част идва от спонсори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай