Световният ден на ходенето бе отбелязан в Смолян

Световният ден на ходенето бе отбелязан в Смолян | StandartNews.com

Смолян. Около 200 смолянчани участваха в поход за здраве. По този начин те се включиха в отбелязването на Световния ден на ходенето в града. Сред пешеходците имаше много ученици, учители, представители от община Смолян и спортисти. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Инициативата е под егидата на кмета на Смолян Николай Мелемов и под патронажа на спортния министър проф. Марияна Георгиева.

Известният родопски зевзек Веска Бабаджанкова бе водеща на програмата и повдигна настроението на мераклиите с шеги за ползата от ходенето пеша. „Стартът на похода даде шефката на дирекция „Икономическо развитие, проекти,програми, международни и младежки дейности" в Общината Ефтима Петкова", казаха още от община Смолян.

Походът започна от пространството пред кино „Дружба" и завърши до Информационния център „Сосковчето" . Той е част от спортния календар на Община Смолян, съвпада и с отбелязването на 101 години от Освобождението на Родопите. Организатори на инициативата са Българска асоциация „Спорт за всички", община Смолян и Туристическо дружество „Карлък".

Световният ден на ходенето се провежда ежегодно в целия свят от 1992 година. В България той започва да се отбелязва една година по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай