Стягат школа за 15 септември в Кърджалийско

Започна и освежаването на уличната маркировката около тях

Стягат школа за 15 септември в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. Стягат училища и детски градини за новата учебна година в Кърджалийско. Усилена работа върви на най-голямото учебно заведение в Джебел– СОУ"Хр. Ботев". За саниране на сградата ще бъдат вложени близо един милион лева по европейска програма. От строителната фирма обещават за 15 септември децата да влязат в обновени класни стаи.

„Ремонти на учебната база текат и в община Крумовград", съобщи зам –кметът по строителството Абидин Хаджимехмед.За подмяна на дограмата в детската градина в с. Поточница ще бъдат вложени над 40 хил.лв., което ще намали сериозно разходите за отопление.

В ПГ по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода" в Кърджали се извършва рехабилитация на отоплителната парна инсталация. До началото на септември трябва да приключи ремонтът на покрива в училището в Чорбаджийско. В Кирково и село Тихомир също се извършва освежаване на класните стаи и коридорите. В много от школата се ремонтират частично и санитарните възли, коментираха от РИО Кърджали.

Пред седмицата кметът на Момчилград Акиф Акиф и заместниците му Ерол Мехмед и Мехмед Мехмед направиха изненадващ оглед на училищната база в града. Представителите на местната власт видяха на място състоянието на дворовете, училищните сгради и класните стаи, за да се уверят, че са взети всички мерки за безопасност на учениците по време на лятната им ваканция и преди първия звънец.

От тази седмица стартира освежаването на уличната маркировка около училищата и детските градини в Кърджали."Желанието ни е преди 15 септември всичко да е готово, машините работят нощем, за да не пречат на движението през деня", коментираха от общинска администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай