Студенти се връщат в час, разказват за ЕС на ученици

Студенти се връщат в час, разказват за ЕС на ученици | StandartNews.com

Студенти се връщат в час, за да направят идеите и функциите на Европейския съюз по-разбираем за своите млади съграждани.

Навръх Деня на Европа се проведе инициативата "Отново на училище" в ГПЧЕ "Ромен Ролан", Стара Загора и в СОУ"Екзарх Антим I", Казанлък, организирана от Младежки екип Европа към Европейската комисия.

Целта на инициативата е да популяризира дейностите и възможностите на Обединена Европа.

Старозагорците Емил Стоименов и Георги Колев са членовете на екипа, които се върнаха в училище днес.

"Емоцията отново да представям теми за ЕС пред ученици, особено в гимназията, в която сме завършили с Емо, ме кара да се чувствам полезен на следващото поколение", споделя Георги.

"Събитието протече с викторини с награди, историята за 9 май и корените на ЕС. Въпросът за мигрантската криза поляризира мненията и възбуди динамична дискусия", разказа Емил.

Той допълни още, че се надява по този начин да вдъхнови младите да се превърнат в активни членове на обществото, като осъзнаят, че точно те определят днес как ще изглежда България утре.

Още през 2011 r., c цел провеждане на инициативата "Отново на училище" в България е създаден младежки екип Европа, чиито дейности се координират от Европейската комисия в България. Екипът се състои от студенти-доброволци, чиято задача е да се върнат в училището, което са завършили и да представят презентации по европейски теми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай