Строят подлез под жп прелез в Благоевград

Строят подлез под жп прелез в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Започнаха работното проектиране и проучванията за изграждането на подлеза, който ще свърже булевард „Св. Димитър Солунски" с 10-хилядния благоевградски квартал „Грамада". Това е една от най-конфликтните точки в областния център на Пиринско, защото през жп прелеза ежедневно минават хиляди пешеходци и над 1000 автомобила.

Изграждането на съоръжението е част от инвестиционната програма на кмета Атанас Камбитов. С подлеза ще се осигури безопасността на децата, които пресичат жп линията.
Според общинските специалисти прокарването на подлез ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на влаковете. В момента се правят геоложки проучвания и геодезическо заснемане на района, които ще помогнат на проектантите и инженерите да изберат най-добрия подход при изграждането на съоръжението.

Ще бъде изготвено предпроектно предложение, предоставящо конкретни технически параметри на новата транспортна отсечка. Началният етап от работата по проекта трябва да приключи до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай