Строят площадка за деца със специфични физически нужди

Строят площадка за деца със специфични физически нужди | StandartNews.com

Община Благоевград започна изграждането на нов парк в квартал „Еленово". Жителите и гостите на града не само ще отдъхват там, но и ще могат да спортуват на мястото на бившия стадион. Той ще бъде конструиран с нови детски и комбинирана спортна площадка. Към момента са демонтирани старите скамейки, като на тяхно място ще бъдат поставени нови съоръжения. Изцяло модернизиран, европейски и достъпен за благоевградчани ще е паркът, който включва паркинг, беседки за отдих, пейки и обособени цветни кътове.

Ще има баскетболно и волейболно игрище с нови съоръжения и настилка. По идея на кмета Атанас Камбитов и ръководството ще бъде изградена и фитнес площадка на открито, както с уреди за хора със специфични потребности, така и със стандартни съоръжения. Тя ще включва гладиатор, лодка, степер, мултифункционален уред – лост, шведска стена и успоредка, мултифункционален уред за "Бодибилдинг", велоаргометър. Децата на Благоевград също ще имат своя оазис за игри, който ще включва три детски площадки – за деца до 3 години, от 3 до 12 години и за такива със специфични физически нужди.

Спазени са всички стандарти, според които на територията на парка ще бъдат поставени две модулни тоалетни и една за хора в неравностойно положение, кошчета за боклук, осветление и поливна система за зелените площи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай