Строят модерно депо в Благоевград

Строят модерно депо в Благоевград | StandartNews.com

Програмата за управление на отпадъците на община Благоевград за периода 2015 – 2020 г. беше приета с пълно мнозинство на редовно заседание на общинския съвет. Предложението за гласуване беше направено от кмета Атанас Камбитов с цел постигане на устойчиво управление на отпадъците и запазване доброто състояние на останалите компоненти от средата. Приемането й ще позволи и процедурата по изграждане на модерното депо да бъде завършена в срок.

„В понеделник възнамеряваме да внесем предложението до ПУДООС във връзка с изграждане на регионалното депо. Подсигурено е финансиране от държавния бюджет и идеята е в началото на 2016 година да стартираме процедурата за избор на изпълнител, а в края на юни съоръжението да бъде готово", каза градоначалникът.

Камбитов поясни, че след изграждане на депото санкциите за общината ще отпаднат. В момента кметството има издадено строително разрешение и плаща 50% по-ниски отчисления. Общият проект за изграждане на депото включва две клетки, довеждаща и обслужваща инфраструктура, сепарираща и компостираща инсталация, както и пречиствателна станция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай