Стотици на курбан край 33-метров кръст

Стотици на курбан край 33-метров кръст | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов даде курбан за здраве и благоденствие на всички жители на града. Стотици хора се събраха в местността Зайова поляна край 33-метровия кръст над населеното място. Тази година 16 агнета бяха дадени курбан.

Благоевградският свещеник отец Андон Шавулев отслужи водосвет за здраве и благоденствие и предаде на кмета Камбитов благословия от името на Неврокопски митрополит Серафим. „Нека да изразя благодарността от страна на църквата, аз съм сигурен, че и народът е благодарен. Бъдете здрави и продължавайте да работите преди всичко за народа, да служите на нашата родина", каза отец Шавулев.

Кметът Камбитов честити празника на хората и им пожела най-вече здраве."Днес отбелязваме деня на Свети Дух. Нека се помолим за здраве. Нека Бог да пази Вас и Вашите семейства! Бог да пази Благоевград! Днес трябва да си спомним и да се преклоним и пред паметта на дядо Натанаил, който освети 33-метровия кръст, след като беше изграден", заяви градоначалникът.

Много миряни уважиха празника и инициативата на кмета на областния център. За тяхното удобство общината осигури безплатен транспорт, който извозваше хората от спирката при Младежкия дом до християнския символ и обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай