Столетник получи торта от зам.-кмет

Столетник получи торта от зам.-кмет | StandartNews.com

Благоевград. Обитател на Дома за стари хора „Света Петка" в благоевградския квартал „Струмско" стана на един век в първия ден на новата година. Столетникът Веселин Христов празнува 3 в 1 – Новата година, рожден ден и имен ден.

Възрастният мъж бе приятно изненадан с огромна торта от зам.-кмета на община Благоевград Валери Смиленов. Всички гости на тържеството опитаха от вкусния десерт.

„Пожелах на дядо Веселин по-малко болежки и по-висока пенсия. Дано има още много дни пред себе си, да е жив и здрав", каза Валери Смиленов.

Момченце се роди в Благоевград в новогодишната нощ

Момченце проплака първо за тази година в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ – Благоевград. Юнакът се появи на бял свят в 02,50 часа в сряда. Бебето тежи цели 4,2 килограма и е дълго 55 сантиметра. Раждането е протекло нормално, майката и детето се чувстват добре, увериха от дежурния екип в отделението.

В МБАЛ – Разлог пък последното бебе, което се роди през 2012 г., е прекрасна малка дама. Милена Борисова изплака в 14.10 ч. на 31 декември в Акушеро-гинекологично отделение. Тежи 2,4 килограма и е с ръст 48 сантиметра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай