Старозагорски села без ток, язовир прелива

Старозагорски села без ток, язовир прелива | StandartNews.com

Повече от 10 села в Старозагорско, както и някои квартали на градовете Гълъбово и Чирпан са без от снощи, заради обилните дъждове и снеговалежи в областта, съобщиха от областния кризисен щаб. Натежалият мокър сняг е скъсал електропроводи в селата Разделна, Априлово, Медникарово и Помощник в Гълъбовска община, Винарово, Осларка, Димитриево, Гита, Стоян Заимово, Свобода, Могилово и Държава в Чирпанска община и с. Тракия в община Опан. От ЕVN увериха, че дежерните екипи работят по отстраняване на повредите, но не се ангажираха кога ще бъде възстановено електроподаването.

Според метеоролозите в Стара Загора падналият дъжд е около 50 л на кв.м. В Чирпан, Гълъбово, Братя Даскалови и Мъглиж вали сняг. Най-големи са натрупванията в Чирпанския район – около 35-40 см. Заради обилния снеговалеж е бил затворен за товарни автомобили пътят Опан-Симеоновград. Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени при зимни условия, преминаваенто става задължително с вериги.

Малко преди обяд заради скъсана контакна мрежа пътнически влак е закъсал между гарите Змейово и Тулово. Пътниците от влака са били извозени с автобуси до следващата гара.

Всички реки и язовири в региона са с повишени нива, но единствено тревожно било състоянието на язовир „Ковачево" в комплекса „Марица-изток". Водата в чяшата на язовира е на 14 см до преливния ръб, съобщават дежурните от язовирен район „Овчарица". В ранния след обяд е било свикано спешно заседание с участието на представители областния кризисен щаб, язовирния район, ръководствата на трите рудника въгледобивното дружество и на ТЕЦ „Марица Изток-2".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай