Спортни танци и детски театрален фестивал в Благоевград

Спортни танци и детски театрален фестивал в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Изукството на танците и Мелпомена ще завладеят в събота Благоевград. За трета поредна година областният център е домакин на турнира по спортни танци „Изгряващи звезди". Събитието ще започне в 10.00 часа в зала „Яворов", която ще бъде арена на стил, грация и класа. Зрителите ще се насладят на изпълненията по самба, ча-ча, румба и джайв. Над 150 състезателни двойки от цялата страна ще покажат своя талант в танцовото изкуство. Кулминацията се очаква след 18.00 часа, когато ще бъде излъчена най-добре представилата се двойка. Тя ще получи и Купата на Благоевград.
Детският театрален фестивал „Талантино" също стартира в събота с шествие, тръгва в 20.00 часа. Час по-късно в Младежки дом ще се играе и първото представление „Двубой" на Школа към СОУ „Св. Паисий Хилендарски"- Кресна. Закриването на първия ден ще бъде с детска дискотека на открито на площад „Народни будители".

Театралният фестивал ще продължи до 18 юни 2014 г. В него ще учаастват едни от най-добрите театрални школи в България. Сред тях са Школа ,,Талантино" - Бургас, Школа ,,Смехурко" - Банкя, Театрална формация „Ефект" при СОУ „Васил Кънчов" - Враца, Театрална школа към Благоевградски младежки театър, ДЮТ "Мускетарите" - Перник, Младежки театър ,,Приятели''- Пазарджик, Детски театрален състав „Слънчеви лъчи" - Бутан, Театрална школа - Дупница, Клуб ,,Блясък" - Благоевград, ДЮТ "Магия"- Радомир, Ученически театрален състав при СОУ „Христо Ясенов" – Етрополе. Фестивалът „Талантино" носи и състезателен характер. В журито са познатите на цяла България Веселин Калановски и Николай Станоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай