Спецбанда задигна две каси за ден

Спецбанда задигна две каси за ден | StandartNews.com

Хасково. Два сейфа изчезнаха  в рамките на 24 часа в Хасковско. Само за януари кражбите на секретни шкафове от мястото им са вече четири, което навежда на мисълта, че вероятно на територията на региона действа спецгрупа. При един от обирите беше задигната дори металната каса на БЧК.

Едно от последните похищения на сейф е регистрирано в събота в  Димитровград. Чрез демонтажа на стъклопакет на алуминиева дограма е проникнато в апартамент на бул. "Ст. Стамболов". Оттам взломаджиите буквално изтръгнали дървен шкаф  металната каса. Според 47-годишния собственик в нея имало 2 пистолета "Аркус" с разрешително, валидно до 8.02.2013 година, както и 15 боеприпаса, газов пистолет – 9 мм и лаптоп. Образувано е досъдебно производство.

Втората за денонощието кражба на каса е в Хасково. За обира има подаден сигнал в полицейското управление от диспечер на частен СОТ за проникване в охраняван от тях магазин за продажба на сателитни приемници на бул. "България". На място полицаите регистрирали, че в обекта проникнато след разбиване на  бравата на входната врата. От дървен шкаф е отнета незакрепената металната касета с 4500 лева.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай