Спасиха от алкохолно отравяне осмокланик и 16-годишна футболистка

Спасиха от алкохолно отравяне осмокланик и 16-годишна футболистка | StandartNews.com

Благоевград. Доста работа отвориха на благоевградските реаниматори двама тийнейджъри, които прекалиха с алкохола в съботната вечер. В Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград са приети последователно 14-годишен ученик от симитлийското село Крупник и 16-годишна футболистка от ФК „Габрово". Най-напред е потърсил помощ при медиците Денис, който обърнал 5 големи водки в дискотеката в Крупник.

„Настанен е за лечение, наистина е бил с голяма алкохолна интоксикация, но не и в кома. Направени са му промивки, извършена е консултация с реаниматор. Детето е контактно. За всеки случай ще остане под лекарско наблюдение. В момента е спокоен, спи. Няма опасност за живота му", заяви зам.-управителят на МБАЛ-Благоевград д-р Александър Костов.

Пред отделението по реанимация седяха притеснени родителите на Денис – Румяна и Антон, заедно със своя близка. Семейството живее в ромската махала на Крупник. „Не ни пускат да го видим, но ни казаха, че говори, че е добре. Слава богу, ще се оправи. Той е кротък, не пие, ходи на училище, в осми клас е. Не са виновни служителите в дискотеката, а неговите по-големи приятели, които са го подвели да пие алкохол", сподели разтревожената майка на злоупотребилия с водката осмокласник. След ден, два дано си го приберем вкъщи, допълни тя.

Собственикът на нощното заведение в Благоевград Славчо Атанасов отхвърли на 99% възможността хлапакът да е влязъл необезпокояван в дискотеката. На входа винаги има охрана, често и Атанасов е там. Проверяват се всички младежи за лични карти.

„В заведението не е имало никакви проблеми, не сме разбрали някой да е прекалил с алкохола. Ще проверя лично случая, има вариант да се е шмугнал вътре в тъмното и охранителите да не са го забелязали. Може да е пил алкохол и в някой от двата ресторанта в селото", каза собственикът на дискотеката.

16-годишната спортистка от ФК „Габрово" Мартина също вдигна съотборнички, треньори и лекари на крак. Момичетата са в Благоевград и участват във футболен турнир. Тя е докарана с частен превоз до Спешно-приемно отделение към 03,20 часа тази нощ Веднага са предприети спешни действия за овладяването на нейното състояние. Направени са и промивки, за да се пребори организмът с алкохолната интоксикация. Кристина и нейните съотборнички си купили бутилка уиски и се събрали да се почерпят в стая в хотелски комплекс „Пилевски", който е до бившия завод за високоговорители в Благоевград.

Момичето не уцелило мярката за алкохола и се озовала за 4 часа в Спешно-приемно отделение. Според медици умората от изиграните 2 мача в събота и приемането дори на малко алкохол е довело до тежкото състояние на тийнейджърката. Към 07,00 часа сутринта в неделя е закарана обратно в хотела си. „Не сме разбрали за такъв случай. Не е идвала линейка", заяви собственикът на хотелския комплекс Иван Пилевски

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай