Снегорини дежурят на прохода „Петрохан"

Снегорини дежурят на прохода „Петрохан" | StandartNews.com

Монтана. От три дни снегорини и машини за разпръскване на пясък дежурят на прохода „Петрохан", съобщи директорът на областното пътно управление в Монтана инж. Ивайло Спасов.

Те са разположени в три пункта – местността „Чапраза" в подножието на прохода, на самия връх и след него в „Малката Бързия". Ако стане заледяване по 22-километровото трасе, те веднага тръгват по него. И на трите места имат достатъчно пясък и сол, за да осигуряват безопасно движение. Ден преди падането на снега е премахната забраната за преминаване на автомобили с тегло над 10 тона. В сила обаче влиза забрана за движението на камиони с ремаркета и полуремаркета.

В областта 603 км републикански пътища ще чистят 82 машини на фирма „Пътинжинтеринг – М" – Монтана. Договорът с нея продължава за четвърта зима. Складирани са 17 000 т пясък, 2734 т сол, 10 т – химически вещества за обработка на леда.
Отсечките от републиканските пътища, които преминават през градовете, от тази година се чистят от общините, допълни пътният шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай