Смениха борда на порт Бургас

Готвят нови шефове и в Слънчев бряг

Смениха борда на порт Бургас | StandartNews.com

Бургас. Нови шефове ръководят от вчера пристанището в Бургас. Досегашният изпълнителен директор Диян Димов е отстранен, а на негово място е назначен 38-годишният Николай Тишев, който оглавяваше дружеството за работна сила в порта преди години.

Тишев е завършил магистратура по финанси и застраховане и е бил лидер на младежката организация на червените в Бургас. Сменен е и шефът на борда на директорите в порт Бургас. Отговорният пост е поверен на червения функционер Аргир Бояджиев, който бе изпълнителен директор на пристанището по време на тройната коалиция. Двамата са получили заповеди за назначаване късно следобед в понеделник и от вчера вече встъпиха официално в длъжност.

Междувременно стана ясно, че всеки момент ще бъдат подменени и шефовете на "Слънчев бряг" АД. За изпълнителен директор на дружеството е подготвен Йордан Георгиев, който бе зам.-шеф на предизборния щаб на социалистите в Бургас.

След първата рокада в порта, от бургаската структура на ГЕРБ реагираха остро с отворено писмо. "Уволнението на изпълнителния директор на пристанище Бургас Диян Димов е поредното доказателство за грозния реваншизъм от страна на БСП. Твърденията на министъра на транспорта Данаил Папазов опреди месец, че работи много добре с господин Димов явно са били умело прикрити лъжи. Ставаме свидетели на демонстративно разчистване на сметки от страна на БСП", се казва в декларацията на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай