Следващите 24 часа -решаващи за Митьо Очите

Следващите 24 часа -решаващи за Митьо Очите | StandartNews.com

"Състоянието на Димитър Желязков е тежко, той излезе от операционната преди половин час. Имаме масивно кръвотечение в областта на нараняванията. За момента все пак е относително стабилизиран, но е рано да се говори за прогноза как ще завърши. В момента е в реанимация, В близките 24 часа ще се разбере какво ще се случи. Операции са извършени в областта на малкия таз и пикучния мехур". Това каза малко преди 8.00 часа, пред bTV, зам.-директорът на болницата в Бургас Светлозар Георгиев.

"В момента гледаме да стабилизираме състоянието, подробности ще има после", уточни още той. И допълни, че следващите 24 часа са решаващи за живота на ранения Димитър Желязков.

В 21, 57 мин. е постъпил сигнал на МВР за възникнал инцидент на територията на Слънчев бряг. До този момент установихме, че група, съпровождала Димитър Желязков - Очите е отишла към заведение, намираща се до дискотека "Айсберг". Там е възникнал конфликт, непосредствено след което са произведени изстрели. Има трима ранени и едно починало лице. Това каза пред Нова телевизия Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

В момента изясняваме всички обстоятелства около възникване на стрелбата. Издирват се служители на въпросното заведение, добави Терзийски. Към настоящия момент не можем с категоричност да потвърдим данните, че и двете групи са били въоръжени., смята той. Имаме данни за това, че групата на Желязков е имала неуредени финансови отношения с управители или собственици на заведението, но това ще се уточнява тепърва, посочи още Терзийски.

"Продължават процесуалните действия по разследването и не може да бъдат дадени подробности. В момента не мога да дам информация какво точно работи Митьо Очите, но колегите от ОД на МВР- Бургас са запознати. Знаете, че в последните няколко дни беше проведена една доста мащабна информация за неутрализирането на една група, която действаше на територията на Бургас. Разследването е в много начален етап и не можем да изключим никакви версии, коментира той на въпрос има ли информация, че стрелбата е свързана с конфликт между двете групи. Имаме хора, които вече са разпитани", каза Терзийски и призова хората, станали свидетели на стрелбата, да дадат показания.

"Не сме допуснали нарушаване на обществения ред в болничното заведение", каза той по повод твърденията, че хората на Очите, пазещи пред реанимацията на болницата, са се държали агресивно с журналистите. "Не мога да давам такава конкретика към настоящия момент, каза Терзийски по повод твърдението, че собственика на заведението е очаквал подобно посещение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай