След 22 г. чакане в Дъбрава ще пият чиста вода

След 22 г. чакане в Дъбрава ще пият чиста вода  | StandartNews.com

Дъбрава. Задава се край на водния режм в благоевградското село Дъбрава. След 22-годишно чакане стартира ремонтът на водопровода, който ще бъде готов след 2 месеца. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на ВИК, като водното дружество ще го стопанисва. А местните хора най-сетне ще пият една от най-чистите води в целия регион, защото живителната течност ще минава по нови тръби и ще идва директно от пречиствателната станция край селището.

Ремонтните дейности се извършват благодарение на община Благоевград и на три тукашни фирми, както и със съдействието на жителите на Дъбрава. Те бързат да си купят и монтират водомери в срок до 20-ти юли, който им е поставен от ВиК. „От суеверие отказах да направя първа копка, защото за този проект са правени няколко, но без никакъв резултат. Голямото празненство за всички нас ще е след окончателното завършване на обекта", заяви кметският наместник на Дъбрава Росен Георгиев.

С новия водопровод дъбравци ще забравят за дните, в които са били принудени да мъкнат кофи, бидони и други съдове, за да могат да измият посудата си и да се изкъпят, като се поливат с канчета. Безводието е най-големият им проблем. „Вижда се краят на закачките на другоселците, че върху водопровод газим, а жадни ходим. Няма вече да има сухи чешми и да си мъкнем водата чак от града", хвалят се жителите на селото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай