Славейковци получиха бележниците си на плажа

Славейковци получиха  бележниците си  на плажа | StandartNews.com

Под надслов „Нека да е лято" протече и тази година тържеството по случай завършването на учебната година за учениците от 5 до 7 клас на най-голямото в Източните Родопи училище „Петко Рачов Славейков", което се проведе по традиция в плувен комплекс „Арпезос". Верни на навика и добрата практика, славейковци всяка година сътворяват празник на басейна, награждават най-добрите, дават възможност на талантливите да се изявят и реализират на практика рефрена от химна си „на плаж бележник получи".

Тази година организаторите от Ученическия парламент обявиха предварително конкурс за Мис и Мистър „Славейков" сред девойките и младежите от прогимназиален етап на обучение. Най-смелите и красивите се изявиха пред публиката в два етапа на конкурса – летен тоалет и бански костюми. Кандидатите преминаха и през тур, в който да танцуват по зададени от танцьорите на „Дрийм Тийм" движения. В крайна сметка журито в състав директора Милко Багдасаров, председателя на УП Тодор Иванов и деветокласничката Магдалена Вълкова, победител в множество конкурси за красота, определи победителите – шестокласниците Мелеке Шабан за „Мис" и Станимир Димов за „Мистър". Подгласниците им също получиха цветя и награди.

По традиция грамоти и подаръци връчи директорът Багдасаров на най-изявените ученици с пълен отличен успех от петите, шестите и седмите класове.

В паузите между награждаванията и кръговете на конкурса се изявиха дарованията на „Славейков". Два танца изпълниха танцьорите от добилата широка известност в последните месеци формация „Дрийм Тийм", ансамбъл „Родопея" също показа своята запазена марка, а певците от вокалните групи на шести и девети клас пяха за приятелството и доброто настроение.

В крайна сметка учениците получиха бележниците си и по традиция се бухнаха в басейна под звуците на песента „Нека да е лято". Водещите Стиляна и Шюкрю пожелаха весела и слънчева ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай