Слагат 250 безплатни чадъра на бургаския плаж

Слагат 250 безплатни чадъра на бургаския плаж | StandartNews.com

250 безплатни чадъра ще има тази година на Централния плаж в Бургас. Сянката е осигурена от Община Бургас, която отново ще стопанисва ивицата. Освен това общинарите са осигурили и 150 безплатни шезлонга. Плажните екстри ще бъдат достъпни от 1 юни, когато стартира туристическия сезон.

От началото на следващия месец на ивицата ще заработят 5 спасителни поста. Те ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти.

От месец юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци.

Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове на Централния плаж ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания.
До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.

Спортът ще присъства осезаемо и през този летен сезон край морето, обещават от общината. Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания от спортния календар на Община Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай