Скандинавия търси партньори в Казанлък

Скандинавия търси партньори в Казанлък | StandartNews.com

Посланиците на Норвегия и Швеция у нас и членове на Българо-скандинавската търговска камара бяха на посещение в Града на розите. „Целта на нашата визита е да свържем потенциални бизнес-партньори от скандинавските държави с фирми и организации в Казанлък. Живеем в динамичен свят, България е динамично развиваща се държава и ние не трябва да пропускаме момента за тези взаимни бизнес контакти". Това заяви председателят на Българо-скандинавската търговска камара Йоран Свенсон при днешната безнес-среща с общинското ръководство в Града на розите.

Бизнес-делегацията водеха лично посланиците на двете страни - Гюру Катарина Викьор, на Кралство Норвегия, и Хелена Пилсас Алин, на Швеция.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова запозна гостите с Долината на розите и тракийските царе и възможностите и перспективите за инвестиции и взиамнопартньорство. В срещата участваха представители на повече от 20 скандинавски фирми в различни сфери – машиностроене, строителство, енергетика, транспорт, телекомуникации, лека промишленост, медицинска техника и др.

Гостите от Скандинавия посетиха две от водещите фирми в Казанлък – „М+С Хидравлик" и „Българска роза – Севтополис" и разгледаха културно-исторически забележителности в общината.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай