Шестокласници на пост пред Апостола

Шестокласници на пост пред Апостола | StandartNews.com

Шестокласниците от Основно училище „Св. Иван Рилски" в Перник ще застанат на тържествен пост пред Васил Левски в петък, когато се навършват 143 години от гибелта на Апостола. Инициативата е традиционна за училището от 2009 г. насам и е по идея на преподавателката по български език и литература Емилия Цекина. И тази година нейните ученици от „А" паралелка отправиха призив към съучениците си да участват в различни прояви, обединени от общото мото "И знаме, и олтар". Всичките 123-ма ученици в VI клас ще се включат в конкурси за компютърна презентация, за табло и рецитал.

Всяко от децата вече има и своя „Патриотична тетрадка", в която до 19 февруари ще препише красиво седем стихотворения за Левски, а после ще продължи да я попълва със стихове за Освобождението и други бележити дати.

Тетрадките са с еднаква корица, направена по проект на учителката, но с името на всяко дете и са осигурени от училищното ръководство, което е приготвило и награди за най-усърдните, умелите и креативни участници в конкурсите.

Към детския караул пред портрета на Апостола и националното знаме ще се присъединят и членове на клуб „Традиция с автентично четническо облекло и въоръжение. Шестокласниците ще застанат на пост със знаменца с лика на Левски, направени саморъчно от класа домакин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай