Сертификати по предприемачество получиха 25 млади ардинци

Сертификати по предприемачество получиха 25 млади ардинци | StandartNews.com

Кърджали. 25 курсисти от Ардино, успешно преминали обучението по предприемачество, получиха сертификати. Кметът на Ардино Ресми Мурад откри двудневно обучение на тема „Виртуални цифрови ценности, стоки и пари", което се реализира посредством видеоконферентна връзка с офиса на ИКТ Клъстер в София. Проявата се проведе в рамките на проекта „Предприемачество без граници". В семинара взеха участие известни в областта на бизнеса и предприемачеството лектори, сред които Николай Ангов, съосновател на „Business Booster Sofia", и Стоян Ангелов от организацията „Start It Smart".

Чрез видеоконферентна връзка в семинара се включиха също Петър Статев, Ейлин Молони и Майкъл О'Конър. Освен дискусията бяха проведени индивидуални и групови практически упражнения и задачи. Бяха представени успешни бизнес инициативи и добри практики. Участниците обсъдиха възможностите за насърчаване на предприемачеството и създаването на бизнесинкубатор в община Ардино.

Партньорите по проекта - Фондация ИКТ Клъстер, Община Ардино и КоркБИЦ се обединиха около идеята да продължат сътрудничеството си за устойчиво развитие на предприемачеството в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай