Село остана без казани за ракия

Село остана без казани за ракия | StandartNews.com

Благоевград. Жители на санданското село Склаве ще дадат награда на този, който им помогне да разкрият крадеца на селските казани за варене на ракия. Полицейски служители на РУП - Сандански работят по случая.

През нощта на петък срещу събота неизвестен апаш е разбил входната врата на казанджийницата в местността „Геризите". Отмъкнати са 2 казана с вместимост от по 220 литра, те са на обща стойност около 10 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. „Обектът е собственост на Боби Велев. Хванат ли го крадеца, ще си има работа с нас. Почти всички имаме грозде и чакаме да го варим за ракия. Ще се наложи да ходим в съседните села, ако останем без казан", твърдят жители на Склаве.

В 01 РУП - Благоевград е получено съобщение за извършена посрео бял ден кражба от частен дом в града в петък. Задигнати са около 4000 лв., преносим компютър, златни и сребърни бижута, както и мъжки ръчен часовник. Общата стойност на нанесената щета е за около 5500 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяването на извършителя на деянието продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай