Седми фестивал на детското творчество ”Петя Караколева” в Кърджали

Седми фестивал на детското творчество ”Петя Караколева” в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. 230 млади таланти ще пеят и танцуват на една сцена в Кърджали на 31 май. Прегледът на детското творчество „Петя Караколева" се провежда за седми пореден път. Проявата е част от програмата на Националната награда за детска литература "Петя Караколева".

В детския празник ще участват самодейци от читалищата в трите кърджалийски квартала „Гледка",„Веселчане" и „Прилепци" и НЧ "Тракия 2009", селата Енчец, Чилик, Глухар, Жинзифово, Кобиляне, Миладиново, Костино, Широко поле, Перперек, танцовите клубове „Арес" и „Пъстро герданче", Обединен детски комплекс, ОУ „П.К. Яворов" и ОУ „Св. св. Кирил и Методий".

Индивидуалните и групови изпълнители ще пеят, рецитират и танцуват.Организатор е Народно читалище "Обединение 1913" в партньорство на Творчески архив „Петя Караколева" и община Кърджали.

Кърджалийската писателка Петя Караколева е родена преди 70 години.Приживе книгите й се издават в над 400 000-ен тираж.Автор е на много книги за деца-"Сабята на щурчето" е издадена на 7 езика. През 2004 година СБП и община Кърджали учредиха Национална награда за детска литература „Петя Караколева".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай