СДВР увеличи патрулите в София

СДВР увеличи патрулите в София | StandartNews.com

По искане на кмета Йорданка Фандъкова СДВР увеличи патрулите в София, това заяви тя по време на време на сесията на Столичния общински съвет. Мерките са във връзка с повишаване на сигурност след терористичните атентати в Париж.

"На всичко това, ние трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота, рано сутринта, разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра вътрешните работи, както и с директора на СДВР", каза Фандъкова.

"Поставен е допълнителен полицейски патрул на столичния булевард "Мария Луиза", както допълнителен патрул от Общинска полиция в района на "Женския пазар". С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност в масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", добави кметът на София.

Днешната сесия на Столичния общински съвет започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица, информира още "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай