Санират в срок първия блок по Националната програма

Санират в срок първия блок по Националната програма | StandartNews.com

Успешно и в график върви санирането на първия блок в страната, с което стартира Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Строително-монтажните дейности в трите входа на блок 36 в квартал „Ален мак" се извършват от хасковската фирма „Изоглас 2005". Сградата се ползва от обитателите от 1990 година и в нея има 114 апартамента.

След санирането блокът ще бъде по-топъл и приветлив за жителите. Работниците правят конструктивно възстановяване, обновяват общите части на трите входа, ремонтират фасадите. Предвидени са изкърпване, подмяна и почистване на замърсени и дефектирали участъци от вътрешната мазилка, общите части на сутерените на трите входа, подмяна на дограмата, където не е сменена, топлинно изолиране на външните ограждащи елементи на жилищата, боядисване. Финализирането на проекта ще е факт с полагането на нова топлоизолация.

След завършването на този блок започва санирането на следващите одобрени сгради в Благоевград. Градът е емблема на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, подчерта при старта на ремонтните дейности Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай