Санират най-голямото училище в Джебел

Санират най-голямото училище в Джебел | StandartNews.com

Кърджали. Започна санирането на сградата на най-голямото училище в община Джебел с европейски пари. Над един милион лева ще бъдат вложени за подмяна на старата фасадна дограма – метална и дървена с нова ПВЦ и алуминиева. Предвидена е допълнителна топлоизолация на външните стени и на покрива на СОУ„Хр. Ботев".

„Вече са изпълнени над 40 на сто от предвидените дейности. След ремонта очакваме над 63% икономия от разход на гориво за един отоплителен сезон", съобщи ръководителката на проекта Веска Димитрова и началник „ТСУ" в общината. Оттам уточниха, че за новата учебна година основната рехабилитационна работа ще бъде приключена и децата ще влязат в обновените класни стаи.

СОУ „Хр. Ботев" е единственото средно общообразователно училище на територията на общината, като в него се обучават близо 80 процента от учениците в района. В сградата са настанени също Детският комплекс и Центърът за обществена подкрепа. 

От реализацията на проекта ще се възползват около 600 души. Това ще допринесе не само за подобряване качеството на образователните услуги, но и за задържане на младите хора в общината. Учебната сграда не е ремонтирана от нейното откриване през 1985 година. Санирането се изпълнява по проект: „Повишаване на енергийната ефективност", а финансирането е по ОП „Регионално развитие."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай