Салсата в Търново вече от световно значение

Салсата в Търново вече от световно значение | StandartNews.com

Велико Търново. Латино звезди от двете страни на Атлантика поздравиха UN BESO за третият им рожден ден във великотърновският мол. Предварително записаните видео клипове бяха излъчени в разгара на купона на видео стена в залата за салса в Un Beso art & dance center.

Партито беше в събота вечер и събра повече от 500 гости от големите клубове в страната, начело с Памбос Агапиу и Мигел Родригез. Хореграфии, танци, торта и много настроение съпътстваха пъстрото събитие, което продължи до малките часове в неделя.

Гвоздеят в програмата беше видеото, чрез което редица важни личности от латино танците показват своето уважение към постигнатото от Un Beso.

От Ню Йорк Магна Гопал, една от водещите жени-инструктори по салса в света, е записала своето пожелание към трите грации от търновската школа. „Вършите страхотна работа като популяризирате танците и изкуствата в България. Желая ви много късмет с вашата школа и учениците ви", казва майсторката на танца.

От студиото им в Хамбург пристигна и видеото на Кристиян от Уна Мас трио. Групата нашумя в последните няколко години с невероятния си стил „електро-латин", в който смесват и джаз, боса нова и фюжън. Тяхната песен "Latin brother" е сред най-обичаните в момента и абсолютен хит на всички латино партита.

В пет европейски столици е записал своето видео танцьорът Талал Бенлашен. Във Варшава, Рига, Вилнюс, Талин и Хелзинки прозвучава "Un Beso", казано от един от най-желаните гости по фестивалите из целия континент.

„Запазете енергията си, продължавайте с добрата работа. Подкрепям ви, изпращам ви поздрави и ви желая успех през следващите 100 години", казва Талал в своето видео.

От дневната на своя дом в Ню Йорк приветствие отправи и певецът Хенри Фиол. С над 40-годишна кариера зад гърба си, множество награди, световни турнета и записи с най-големите музиканти и певци в света, изпълнителят на "Zumbale" разказва историята на най-обичаната своя песен, която е и любимата на търновските танцьори. „Преди години, когато бях учител, се разхождах по улицата и видях две момичета от Доминикана, които играеха с пляскане на ръце и произнасяха тази фраза „Зумбале". Помолих ги да я кажат бавно, за да запиша тази странна дума. После добавих мелодията, припева, малко инструменти и така днес имаме почти 3млниона излъчвания в Ю туб.", разказа певецът. „Това, което вършите е страхотно – да разпространявате салсата в България, а и в Източна Европа. Продължавайте в същия дух!", казва певецът.

Направо от тренировъчната си зала в Рим изпраща поздравите си и Марвин Рамос. Той сподели своето видео направо на стената си във Фейсбук, така че стотиците му фенове още предния ден станаха съпричастни със събитието във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай