Съдят Дачо на Софи Маринова за дрога в Италия

Магистратите на Ботуша искат екстрадицията му от България

Съдят Дачо на Софи Маринова за дрога в Италия | StandartNews.com

Враца. Бившото гадже на ромския славей Софи Маринова е с две обвинения в Италия. Според магистратите на Ботуша, роденият във врачанското село Алтимир Данаил Игнатов, който в публичното пространство е известен като Дачо, е пласирал дрога и е участвал в банда за разпространение на наркотици.

Заповедта му за екстрадиция е пристигнала преди дни във Враца. В сряда Дачо е окован с белезници и е затворен в килия на петия етаж на Областната дирекция на полицията с прокурорска мярка от 72 часа задържане под стража. В петък състав на Окръжния съд с председател Агнеса Ставарова и прокурор Силвия Миленкова постанови временен арест до делото за екстрадиция. До седмица съдът ще се произнесе дали Дачо ще бъде предаден на италианските власти.

Местните магистрати не съобщават подробности по двете обвинения на този етап. Само преди по-малко от месец, на 2-ри август, Дачо вдигна тежка сватба в елитния ресторант „Чайка" при прохода Вратцата. Екс възлюбеният на Софка се взе с доведената си сестра Галя, която вече му е родила дете. Тогава сватбарите разправяха, че булката и майка й, която е последната съпруга на баща му Петър, скоро се върнали от Италия и си взели хубава къща в село Баница. Разточителното тържество за 350 души пък показа, че младото семейство има пари и не ги пести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай