Съдебен изпълнител дари община с паяк

Съдебен изпълнител дари община с паяк   | StandartNews.com

Русе. Русенската община получи безвъзмездно паяк, с който ще се вдигат незаконно паркиралите коли. Дарението направи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, който вчера връчи ключовете на кмета на крайдунавския град Пламен Стоилов. Същата машина за репатриране на автомобили тип "паяк" дунавската община използваше през последните две години, като за това заплащаше месечен наем. По думите на Иван Хаджииванов, дарението е на стойност 10 хил. лв. и с него той иска да помогне на местната администрация в усилията й да въведе ред при паркирането в най-натоварените зони на града.

"В нашата дейност необходимостта от използването на машината вече отпадна", мотивира решението си Хаджииванов. "Целта ни не е да санкционираме гражданите. За нас не са толкова важни приходите от тази дейност. Опитваме се да осъществим превенция на нарушенията, свързани с паркирането", обясни кметът Пламен Стоилов. Той подчерта, че направените справки показват, че постъпленията от вдигнати от паяка коли намаляват с всеки изминал месец.

"Това е доказателство, че дисциплината на водачите вече се подобрява", каза още градоначалникът. Той обеща, че след приключването на проекта за интегриран градски транспорт и другите големи инфраструктурни проекти състоянието на синята зона ще бъде преразгледано и ще се обособят нови места за паркиране. През последните 2 г. за реда при паркирането в Русе следят два репатриращи автомобила. Ежедневно машините вдигат по 13-14 коли, а приходите на месец от дейността стигат до 10 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай