Събраха над 52 хил. лв. за даровити деца

Събраха над 52 хил. лв. за даровити деца | StandartNews.com

Традиционният благотворителен бал на добричкият клуб "Майчина грижа" се проведе в навечерието на Деня на християнското семейство. Дамите тази година чрез търг и томбола, както и с множество дарения събраха над 52 хил. лв., които ще бъдат разпределени като стипендии в помощ на талантливи деца на Добрич в неравностойно положение.

Сред атрактивните вещи, продавани на търг бе пушка Крънка от 1869 г., която достигна цена 6300 лв. при първоначално обявена 800 лв. Пушката е била на въоръжение в руската армия. Другият експонат, който многократно надмина първоначалната си цена от 600 лв. и бе продаден за 5000 лв. бе позлатена монета от сребро с номинал 1 долар, от която в севта има изсечени само 1000 броя. На лицето на монетата е богинята Тюхе, покровител на града, а на гърба - ликът на Елизабет Втора. Монетата бе дарена за търга от кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Сред разиграните предмети бе и цяло печено прасенце, което спечелилият го дари на отец Емануил от храм "Света Троица" в Добрич, към който има изграден приют с трапезария за социално слаби граждани. Специален гост на Добрич, който се погрижи за настроението на присъствалите на светското събитие бе Йорданка Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай