С македонски песни Благоевград ще посрещне 2014 г.

С македонски песни Благоевград ще посрещне 2014 г. | StandartNews.com

Благоевград. С песни и танци от Пиринския край община Благоевград ще посрещне новата 2014 година. Новогодишният концерт ще започне точно в 23.00 часа на площад „Георги Измирлиев" пред сградата на кметството. Началото ще дадат емблематичните изпълнения на Ансамбъл „Пирин". Последните мигове на старата година и първите на новата ще изтекат с хубавите македонски песни на Румяна Попова.

Зам.-кметът по хуманитарните дейности на община Благоевград Валери Смиленов ще отброява секундите до полунощ с празнуващите на площада. Доброто настроение, песните и танците ще продължат и в първите часове на 2014 година, която според китайския хороскоп ще мине под знака на Коня.

Истинско фолклорно съзвездие ще изгрее на сцената в празничната нощ. Ще пеят народните певци Иван Гоцев, Стойка Германова, Димана Боянова, Йорданка Димитрова, Юри Крумов, Кирил Костов, Марияна Манолева, Павлина Теова, Стоян Джельов, Надежда Бойчева, Христо Бачев, Цветелина Андонова, Николай Кимчев, Трио "Мегдана", Елена Валеова, Милена Пищолска, Гергана Стамболиева, Албена Сенгелиева. Своите умения ще покажат и изпълнителите от Танцова формация "Накит".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай