РЗИ: Водата в Кърджалийско все още е негодна за пиене

РЗИ: Водата в Кърджалийско все още е негодна за пиене | StandartNews.com

Кърджали. След масираната дезинфекция на водопроводната мрежа, извършена от ВиК, питейната вода от яз. "Боровица" все още е негодна за пиене, съобщиха от Здравната инспекция в Кърджали. Анализите на водните проби от пунктовете в кварталите „Студен кладенец" и „Прилепци" са отчели наличие на Ешерихия коли (Escherichia coli).

Продължава вземането на проби от питейна вода във всички пунктове в Кърджали. За резултатите от периодичните лабораторни изследвания, както и за отмяна на забраната за ползване на водата за питейно-битови нужди, хората ще бъдат информирани, уверяват от РЗИ.

В края на миналата седмица директорът на РЗИ д-р Светлана Николова и управителят на ВиК инж. Кера Василева проведоха работна среща по качеството на питейната вода от централния водопровод от яз. „Боровица", която ползват потребителите на Кърджали, Момчилград и прилежащите 35 села. Бяха обсъдени последните микробиологични и физико-химични показатели на водата и бе взето решение ВиК да започне масирана дезинфекция на водопроводната мрежа, контролирана от инспекторите от Дирекция „Обществено здраве" в РЗИ. В събота са взети водни проби от пунктовете в гр. Кърджали и от входа и изхода на пречиствателната станция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай