Рейнджър от Сливен за пети път хвана кръста в Ямбол

Рейнджър от Сливен за пети път хвана кръста в Ямбол | StandartNews.com

Рейнджър от Сливен обезсърчи ямболци. Редникът Стефан Стефанов, който е военнослужещ в ямболско поделение хвана за пети пореден път Богоявленския кръст в града на Диана. "Пожелавам си здраве. С това подобрявам рекорда на Иван Димов, който също е хващал кръста пет пъти поред и обещавам, че догодина ще подобря рекорда", заяви Стефан Стефанов веднага след като излезе от ледените води на река Тунджа.

"Догодина командирите му ще го оставят дежурен на Йордановден, за да вземе кръста и някой ямболия", майтапят се местните зевзеци.

Кръстът бе хвърлен от айриейския наместник на Ямбол отец Панайот Чакъров. Сливненлията Стефан Стефанов има зад гърба си две мисии в Афганистан. Той е носил кръста на всяка една от мисиите, научи Стандарт.

В града под сините камъни пък Богоявленския кръст хвана бившият борец Антоний Андонов, който в момента се занимава с частен бизнес. "Усещането е много силно", сподели Андонов веднага след като излезе от река Новоселска.

Общо двайсетина младежи се втурнаха в реката, за да хванат кръста хвърлен от отец Силвестър.

В Сливен бе направен опит и за така нареченото мъжко хоро. В бившата танкова бригада бе отслужена Богоявленски водосвет на бойното знаме. Стандарт научи, че церемония се извърши от отец Йоан, който е бивш танкист. Слово произнесе командирът на Центъра за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай