Ремонтираха пазара в Сандански за 8 месеца

Ремонтираха пазара в Сандански за 8 месеца | StandartNews.com

Сандански. Обновеният кооперативен пазар в Сандански бе официаялно открит в четвъртък. Само за 8 месеца тържището вече е с европейски облик. Кметът на общината Андон Тотев преряза лентата след празничния водосвет, които отслужиха свещениците.

Градоначалникът пожела на търговците много клиенти и успешна работа на новите търговски маси. Той сподели още, че се чувства особено щастлив да открие и тази нова придобивка за града, тъй като с нея ще се стимулира местната икономика и на тържището ще се продава само произведена в региона продукция.

Новият пазар е изграден по проект „Агробизнес без граници" и е в партньорство с македонската община Ново Село. Общият му бюджет е 972 771, 88 лева, като 519 131, 90 лв. са за водещия партньор – община Сандански. Модерният облик на пазара е с обособени райони за търговска дейност – 44 на брой, те се редуват с места за отдих и зелени площи. Тържището е с нова настилка, осветление, пейки, чешми, кошове. Преди да започне изграждането му се извърши и цялостна подмяна на ВиК мрежата под него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай