Реконструират 14 км отсечка Сполука – Любино – Латинка за 1,3 млн.лв.

Реконструират 14 км отсечка Сполука – Любино – Латинка за 1,3 млн.лв. | StandartNews.com

Ардино. Започва реконструкция на 14 км отсечка Сполука – Любино – Латинка за 1, 3 млн. лв. „Така ще се реши един проблем, който е от 50 години", заяви при подписването на договора кметът на Ардино Ресми Мурад.

Стойността на проекта е за 1, 3 млн. лв. и се финансира със средства по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Продължителността на проекта е шест месеца, а изпълнител фирма „МП-Ардино" с управител Иван Добрев. „В момента пътната отсечка е в окаяно състояние. „Особено през есенно-зимния период става непроходима за моторни превозни средства, а районът се откъсва от общинския и областен център", заяви кметският наместник на Любино Съдкъ Ахмед. По думите му пътят ще се свързва с екопътеката до Дяволския мост, а ремонтът ще помогне за развитието на селския туризъм.

В района се намира и единствената в България естествена пещера "Хладилникът". „Краят на пътната отсечката води до ловното поле в Латинка, което е много интересна дестинация, както за нашите, така и за чуждите авджии", обясни Шахин Байрямов, председател на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези" в Ардино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай