Референдум за жителите на община Каспичан

Референдум за жителите на община Каспичан | StandartNews.com

Шумен. Да се строи ли инсталация за унищожаване на опасни отпадъци. По този въпрос гласуват с "да" или "не" жителите на община Каспичан на днешния референдум.

Споровете за инсталацията продължават повече от две години. Частна фирма обяви, че има амбиции за инвестиции в инсталация за унищожаване на медицинско отпадъци, което внесе напрежение сред местните и накара общината да проведе референдум.

Въпреки почивния ден центърът на Каспичан е оживен, кафенетата са препълнени, а основната тема за всички е референдумът, в който участват.

Близо 6 000 лв. е отделила Община Каспичан за провеждането на референдума. 1202 са вече гласовете в Референдума за изграждането и експлоатацията на инсталация за изгаряне на болнични отпадъци на територията на Каспичан. Това каза за Радио „Фокус"-Шумен Иван Иванов, председател на Общинска избирателна комисия в Каспичан. Това са 41% от имащите право на глас. Оставащите необходими гласове, за да е валиден Референдумът, са около 320.

До момента се отчита висока избирателна активност. 1202 души са гласували до 15 часа, обяви пред "Фокус" Иван Иванов, председател на Общинска избирателна комисия в Каспичан. Далите вота си са 41% от имащите право на глас. Оставащите необходими гласове, за да е валиден Референдумът, са около 320, каза Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай