Разлог с пролетна оборка

Разлог с пролетна оборка | StandartNews.com

Благоевград. Община Разлог ще проведе кампания за традиционно масово пролетно почистване на града в събота. В акцията ще се включат служители на кметството, жители, неправителствени организации. „Да изчистим град Разлог за един ден" е мотото на тазгодишната оборка.

Общината апелира гражданите да са активни и да почистят пространствата пред домовете си, тротоарите и уличните платна. „Градът е разделен на три района, за извозването на отпадъците ще бъде предоставена техника от общината, която предварително може да бъде заявена до петък", коментира кметът Красимир Герчев.

Вече са почистени зелените площи в централните части на Разлог, градските градинки, местата около детските и спортните площадки и училищата, подрязани са и храстите. В централния градски парк цялостно е почистено езерото. Започва машинно и ръчно измитане на града, за да се избегне запрашеността във въздуха и запушването на канавките. Поетапно ще започне и измиването на улиците във всички населени места, това ще стане от 7 до 28 април по утвърден график.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай