Разлог с нова туристическа атракция

Разлог с нова туристическа атракция | StandartNews.com

Панорамната алея „Стъпалата" край Разлог ще бъде официално открита на 16 април. Събитието се очаква не само от местните хора, тъй като обектът е известна туристическа дестинация. Той бе изграден по европейски проект на община Разлог. Целта е да се превърне в атракция за туристите и да се популяризират и развият алтернативни форми на туризъм в региона.

Кметът Красимир Герчев подчерта, че е доволен от изпълнението на проекта, както и от факта, че изградената панорамна алея „Стъпалата" има потенциал да се утвърди като един от най-атрактивните обекти в Югозападна България.
Главна забележителност е 12-метрова кула, даваща гледка на 360 градуса на Разложката котловина и планините Пирин, Рила и Родопи.

Има изградени интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих, дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата. Официалната церемония за откриване на обекта ще е 4 дни след Великден от 11.00 часа на хълма Голак. Там ще бъде извършен водосвет за здраве и ще бъде прерязана трикольорна лента. Танцов клуб „Пирински наниз" ще поздрави всички присъстващи с традиционен разложки народен танц. Това ще бъдат само част от изненадите, които подготвят от община Разлог за откриването на туристическата атракция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай