Разлог иска 2 млн. лв. за нови площад и парк

Разлог иска 2 млн. лв. за нови площад и парк | StandartNews.com

Благоевград. Община Разлог кандидатства с проект „Обновяване на обществени пространства в населени места" на стойност 2 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони.Ако се одобри, жизнената среда в Разлог и село Баня ще се подобри.

Централната градска част и улица „Шейново" в града, както и паркът в селото ще бъдат преобразени. Най-предпочитаните места за отдих и почивка ще се сдобият с подобрени зелени площи, площадни и пешеходни пространства, паркове и алеи, както и с ново икономично осветление.

„С инвестициите в публичната инфраструктура целим да се подобрят площадното и пешеходно пространство в централната градска част на общинския център, както и да се подобри пешеходната алея и паркът в с. Баня. Обновените зелени пространства ще създават възможности за тяхното по-ефективно използване, за социални контакти, спорт и отдих.", коментира общинският кмет Красимир Герчев. Новата настилка в града ще бъде от гранитни и мраморни павета, оформени гранитни и мраморни плочи, ще бъдат монтирани и мраморни и гранитни бордюри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай