Пуснаха тока в Мадан

Пуснаха тока в Мадан | StandartNews.com

Електричеството в миньорския град Мадан вече е възстановено. Това съобщи пред БНР Румен Каров от ГОРУБСО - Мадан. И уточни, че домовете имат ток от около 9 часа тази сутрин.

"Ток вече има. Сега остава изключително усложнена обстановката за тока, който върви към рудниците, тъй като по трасето, което е от рудник 9 към "Върба", има много дървета, които са изпопадали и там е трудно", обясни той.

"Сутринта на оперативка с изпълнителния директор Сергей Атанасов стана ясно, че ако днес дойде тока ще останат още два дни, за да може да се възстановят рудниците. До довечера, смята директорът, че ще се пусне тока към рудник "Петровица", в който веднага ще влязат три смени, а утре ще продължи работата по възстановяването на най-тежкия случай, който е с рудник "Върба". До неделя ще се нормализират изцяло нещата, тук в "Горубсо"-Мадан", каза още Каров.

Подстанция Ардино и седем електропровода в района все още не са захранени, съобщиха от електроенергийния системен оператор.

Бедственото положение в Лъки, Смолян и Кърджали остава. Тежкотоварна техника се опитва да достигне до село Давидково, където хората нямат ток вече пети ден няма ток.

Продължава разчистването на скалната маса по пътя Асеновград - Смолян в района на Наречен. Пътят е проходим, но движението се осъществява в едното платно. От АПи предупреждават шофьорите да бъдат внимателни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай