Проверяват адресните регистрации в Пиринско

Проверяват адресните регистрации в Пиринско | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов определи кой служители ще участват в комисиите за проверка на адресните регистрации. Те са назначени от кметовете на 14-те общини в Пиринския край и са в отговор на измененията на Закона за гражданската регистрация.

В състава им влизат служители от общинска администрация, представители на съответната областна администрация, на териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи и на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Комисиите ще правят проверки за спазване на изискванията на Закона за гражданската регистрация - за извършените адресни регистрации или промяна на адрес в периода 1 юли 2014г. – 30 април 2015 г.

Областният управител определи график, по който проверките започват в община Благоевград. След това те ще продължат в останалите общини и ще приключат на 21 август този година. За резултатите от проверките ще бъде съставен протокол, който се оповестява публично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай