Простреляха абитуриент при незаконен лов

Простреляха абитуриент при незаконен лов | StandartNews.com

Двама съселяни на пострадалия са арестувани за стрелбата

17-годишен младеж бе прострелян по време на незаконен лов между гоцеделчевските села Господинци и Баничан. Нилсен П. е уцелен високо в бедрото и към 22,30 часа в четвъртък е закаран в Спешен център – Гоце Делчев. Раната му била близо до голям кръвоносен съд. Тъй като трябвало да се чака докарването на кръв от Благоевград, младежът е транспортиран до Спешно – приемно отделение на болницата в областния център. Сачмата била заседнала в горната част на бедрото му, в тазобедрената става. Настанен е за лечение в ортопедичното отделение към 01,00 часа след полунощ. Няма опасност за живота му. Ще му бъде направена операция.

Инцидентът се изяснява от служителите на РУП - Гоце Делчев. Пред тях пострадалият разказал, че инцидентът е станал към 18,30 часа, докато разхождал кучетата си. Тогава бил улучен от изстрел в левия крак. За стрелбата са задържани двама негови съселяни от село Господинци – 32-годишният Ведат Пилев и 19-годишният Мехмед В. Те ще останат в ареста до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В Господинци обаче хората твърдят, че тримата излезли на незаконен лов за диви прасета. Въоръжен бил само Ведат, който имал незаконна пушка. Не се знае точно какво е станало, но в тъмнината е прострелян Нилсен. Белята се е случила в местността Лозята, споделят жители на Господинци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай