Прокуратурата погна продавачи на гласове

Прокуратурата погна продавачи на гласове | StandartNews.com

Велико Търново. Двама мъже от селата Петко Каравелово и Куцина са обвинени в организиране и купуване на гласове при провеждането на парламентарните избори, съобщават от полицията. Служители на Областната дирекция на МВР са предприели разследване по предварително получен сигнал в полицейското управление в Полски Тръмбеш на 15 май тази година. Тъжителят е обяснил, че мъж от с. Куцина е обещавал на жители от ромската махала в селото, че ще получат по 30 лева, ако гласуват за определена политическа партия на предсрочния вот на 12 май. Тогава по случая е започнало досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че на 9 май е било проведено предизборно събрание в с. Куцина, по време на което мъж е предложил на присъстващите на събранието имотна облага, за да гласуват за съответната политическа партия. След това дал 3060 лв. на първия мъж, който поел ангажимента да ги раздаде на "правилно" гласувалите. На 16 май последният е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

След доклад на събраните по случая материали пред прокуратурата, в качеството на обвиняем е привлечен и втория мъж за възпрепятстване осъществяването на избирателното право на трети лица. На втория мъж също е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай